Pilates contrology is een full body workout!

De methode is ontwikkeld Joseph Pilates.

De methode bestaat uit een serie oefeningen met de nadruk op correcte ademhaling én op de juiste balans tussen kracht en souplesse. Je gebruikt de buik-, onderrug -en bilspieren als centrum van kracht waardoor de rest van het lichaam vrij kan bewegen.

Bij Pilates ligt de focus op een evenwichtige ontwikkeling van het lichaam door middel van een krachtig centrum, flexibiliteit en bewustzijn om efficiënt en gracieus te kunnen bewegen.

Bekijk agenda

De voordelen van Pilates:

Spieren

Meer spierkracht, meer flexibiliteit en stevigheid. Sterke buik -en rugspieren.

Houding

Betere lichaamshouding, soepele gewrichten en flexibele wervelkolom.

Energie

Meer energie, verhoogd lichaamsbewustzijn.

Lichaam

Verbeterde motoriek, coördinatie en bewegingstechniek. Betere werking van maag en darmen.

Berbel Verboven, oprichtster Be-Pilates, Pilates Docent

Be-Pilates, de Be van Berbel en de Be van zijn Pilates is een levenstijl.
Ik heb 5 jaar full-time in de fitnesswereld gewerkt. Opgeleid als AALO Fitnessdocent en groepslesgever Clubjoy. Ik werkte als fitnessinstructor en mijn taak was schema’s op maat van de klant maken en begeleiden van de oefeningen.

Hoe heb ik mijn Pilatespad bewandeld:
In 2014 vond ik een nieuwe passie: Pilates. Ik startte mijn opleiding als Pilates instructor aan het Peak Pilates System en behaalde met succes het PeakPilatesSystem-1 certificaat. In mijn opleiding leerde ik een top Pilates instructor Martien Janssen kennen. Zij startte haar verhaal net zoals ik bij PeakPilates. Omdat ze zich meer wilde verdiepen in het klassieke werk van Pilates, trok zij naar England en trainde ze bij Amy Kellow (oprichtster, everybody Pilates). (Joe Pilates – Jay Grimes – Amy kellow – Martien Janssen). Zo groeide Martien uit tot 3e generatie Pilates Docent.

Door haar passie voor Pilates werd ik ook gebeten en wilde ik meer van het klassieke werk van Joe te weten komen. En zo heb ik in 2016 mijn Partical Pilates Programme- Module 1 gevolgd bij Martien en met succes afgerond. Verder volg ik Privé trainingen Pilates bij Martien, maar ook bij Jeroen Van Coille en binnenkort ook bij Els Lobbedey. Vóór eind 2017 wil ik bij Martien mijn opleiding Full Comprehensive Pilates Instructor beeindigen. Ik vind immers dat je als instructor je goed moet bijscholen om kwaliteitsvolle lessen aan te bieden.

Hoe heb ik Pilates leren kennen en ervaren:
Ik heb reeds 15 jaar aan atletiek gedaan. Als 16 jarig meisje presteerde ik op nationaal topniveau. Ik behaalde mooie titels, zoals zilver op het Vlaams kampioenschap, finale plaats op het Belgisch kampioenschap en mijn tijden kwamen mee in het lijstje van de beste prestaties van België.

Jammer genoeg kwam dan een periode van blessures. Dat was voornamelijk te wijten aan te weinig souplesse. Uiteindelijk leerde ik Pilates kennen. Ik ontdekte dat deze methode mij hielp om blessurevrij te raken en om mijn loopstijl te verbeteren. Ik werkte de eerste jaren flink wat aan mijn souplesse, de kracht die had ik al reeds ontwikkeld. Ik merk nu dat ik met Pilates me meer kan verdiepen en mezelf een veel beter en gebalanceerd lichaam heb gegeven. Ik kan het niet meer missen in mijn dagelijks leven!